Με θέα την πανέμορφη παραλία της Αβύθου, το ” Avithos Preview”  σας προσφέρει “κάτι παραπάνω” από μια ελληνική ταβέρνα.

Από το 2004, ο Πάνος σερβίρει τα καλύτερα τοπικά κρασιά και μαζί με την μητέρα του Άντζελα παράγουν απολαυστική, αυθεντική κεφαλονίτικη και ελληνική κουζίνα, με τοπικά προιόντα  και λαχανικά που προέρχονται από το δικό τους βιολογικό κήπο.

Overlooking the beautiful Avithos beach, “Avithos Preview” offers a little more than the average greek taverna.

Since 2004, Panos and his mother Angela produce delightful authentic kefalonian and greek cuisine. The vegetables come from “Ktima Avithos” organic garden. Panos is not only an expert in local wines, he serves the best of these together with an extensive wine list.

 

Avithos

Panos Sarris – Avithos Preview Taverna

Πάνος Σαρρής / Panos Sarris

Λίγα βιογραφικά…
Η επαγελματική μου πορεία στον κόσμο της γεύσης ξεκινά το 1999 και το εστιατόριο “Liberty” στο Κολωνάκι όπου δουλεύω στο service.
To 2001 μετακομίζω μόνιμα στην Κεφαλονιά και φτιάχνω το “Preview, Pool side Cafe – Bar” στην Λάσση έως το 2004 που μεταφέρετε ως εστιατόριο στην παραλία Άβυθος (Avithos Preview) και λειτουργεί κάθε καλοκαιρινή σεζόν έως και σήμερα.
Το χειμώνα του 2004-2005 ξεκινάει και ένα υπέροχο ταξίδι στο κόσμου του κρασιού όταν σπουδάζω στην σχολή Le Monde στην Άθήνα στο τμήμα Sommelier.
Από τότε επισκέπτομαι οινοποιεία, εκθέσεις οίνου και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.
Το 2006 συμμετήχα στο “Πανελλήνιο Διαγωνισμό Sommelier” αλλά και το 2007 όπου κερδίζω τη 2η θέση.
Επίσης, το 2007 συμμετέχω ως γευσιγνώστης στο «ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και το 2008 στο Λονδίνο γίνομαι Certified Sommelier από το Court of Masters Sommeliers.
Είμαι συγγραφέας του βιβλίου “Γεύσεις και συνταγές Κεφαλονιάς” (2009).
Το 2011 ξεκινάω το “Πανοχώρι”(Panochori), ένα premium κεφαλονίτικο ελαιόλαδο που βραβεύτηκε πρόσφατα από τον διεθνή διαγωνισμό “Athena” και από το 2012 εμφιάλωνω την δική μου Ρομπόλα Κεφαλονιάς όπου στο παγκόσμιο διαγωνισμό του “Decanter” στο Λονδίνο το 2013 κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο.
Τον ελεύθερο χρόνο μου παίζω τέννις και κάνω καγιάκ.

Το νέο μου πάθος… τα φυσικά κρασιά!

 

A small CV…
My career in the world of taste starts in 1999 at “Liberty Restaurant” in Kolonaki – Athens where I worked at the service.
In 2001 I permanently moved to Kefalonia and made the “Preview, Pool side Cafe – Bar” in Lassi until 2004 that transfer as a restaurant in Avithos Beach (Avithos Preview) and operates each summer season.
The winter of 2004-2005 begins a beautiful journey in the world of wine when I studied in “Le Monde” -Athens in Sommelier section.
Since then I visit wineries, wine exhibitions and restaurants worldwide.
In 2006 participated at the “National Sommelier Competition” and in 2007 where won the 2nd place.
I participated as a connoisseur in “INTERNATIONAL WINE COMPETITION OF THESSALONIKI”(2007) and in 2008 in London I became Certified Sommelier by the Court of Masters Sommeliers.
I am the author of the cook book “Tastes of Kefalonia” (2009).
In 2011 started the “Panochori”, a premium Kefalonian Extra Virgin Olive oil that recently awarded at the international competition “Athena”.
From 2012 I’m bottling my own Robola wine “Sarris” where at the global competition “Decanter” in London won a silver medal.
In my spare time I play tennis and love see kayaking.

My new passion … the natural wines!

 

 

Μείνετε Ενήμεροι / Stay Updated – Subscribe to our mailing list